Geplaatst op
Opvoeding en alles daaromtrent; dat is waar we het op deze site vaak over hebben. Kinderen zijn onwijs leuk en maken je écht gelukkig. Ze zorgen voor een beetje zingeving en activeren alle natuurlijke instincten die in onze lichamen zitten. Toch brengt de opvoeding ook problemen met zich mee. Er komen veel dingen bij kijken waar je wellicht niets van weet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kalknagels en kalknagel behandeling. Dit ontstaat snel en dat kan ook bij kinderen gebeuren. Daarom is het belangrijk dat je wat wet over kalknagel behandeling en de symptomen van kalknagels. We gaan je vandaag vertellen wat je hierover moet weten zodat je je kind nóg beter kunt verzorgen.
Kalknagel behandeling; de symptomen van kalknagels
Alvorens je een kalknagel behandeling boekt, is het wel belangrijk om te weten wat de symptomen van kalknagels zijn. Als je dit eenmaal weet, kun je het vroegtijdig signaleren en een afspraak maken voor een behandeling voordat het de spuigaten uitloopt. Het meest voorkomende symptoom van kalknagels is de verkleuring van de nagel. De nagel kan geel, bruin of groen worden en kan ook broos en dikker worden. Ze kunnen ook losraken, vervormen, pijn veroorzaken en gaan stinken. Dit wordt allemaal veroorzaakt door een schimmelinfectie; dat is namelijk wat een kalknagel in wezen is. De schimmel wordt ook wel dermatofyten genoemd.
Een kalknagel behandeling
Nu je weet wat de symptomen van kalknagels zijn, is het tijd om erachter te komen wat een kalknagel behandeling nu precies inhoudt. Zoals je al had kunnen raden, bestrijdt het de schimmelinfectie van de kalknagel(s). Er zijn meerdere behandelingen te verkrijgen waaronder bijvoorbeeld antischimmelmiddelen. Ook een PACT-behandeling is tegenwoordig zeer populair. Met behulp van een lamp wordt de teennagel zonder bijwerkingen en pijn behandeld.
Na het affrezen en schuren van de nagel, wordt er een lamp op de teennagel geplaatst. De schimmel sterft hierdoor af en de kalknagel zal verdwijnen. Een kalknagel behandeling zoals deze gaat gepaard met enkele intakes en daarom zul je wel een afspraak moeten maken met een specialist. Je kunt hiervoor terecht bij diverse behandelaars die hierin gespecialiseerd in zijn.